Presidentvalet i USA

Hundratals väljare fick hotfulla mejl: Rösta på Trump, annars...

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

Valtjänstemän i både Florida och Alaska anmälde under tisdagen att flera registrerade väljare fått motta mejl med hotfulla budskap som “Rösta för Trump, annars kommer vi efter dig”, skriver CNN.

Det är i nuläget oklart vem eller vilka som ligger bakom mejlen, men enligt nyhetssajten ser de ut att komma från en mejladress tillhörande den högerextrema organisationen Proud boys. En analytiker som granskat mejlet tycks de snarare komma från en utländsk domän, skriver CNN.

Under tisdagen “översvämmades” valkontoren i Alaska av samtal och mejl från väljare som mottagit hoten och den federal polismyndighet FBI har kopplats in.

En talesperson för University of Florida, Steve Orlando, säger till CNN att minst 183 personer, däribland studenter och personal, mottagit hoten.

“Oavsett vem som står bakom detta verkar målet vara att avskräcka människor från att rösta fritt”, säger Kristen Clarke som arbetar för Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law som också mottagit mejlet.

En talesperson från Proud boys säger till CNN att mejlet ”definitivt inte kommer från dem” och att gruppen samarbetar med FBI.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Presidentvalet i USA

Donald Trump

Amerikansk politik

FBI