Pappa uppmuntrade tonårsmisshandel – åtalas

TT

Publicerad 2021-02-05

En tonårsflicka misshandlades av en jämnårig på köpcentret Emporias tak i Malmö. Nu åtalas den ena flickans pappa för medhjälp till misshandel. Arkivbild.

Två tonårsflickors bråk om ett par sönderklippta byxor slutade med misshandel. Nu åtalas den ena flickans pappa för att ha uppmanat sin dotter att slåss och för att ha hållit undan en annan flicka som ville avbryta misshandeln, rapporterar Skånska Dagbladet och Sydsvenskan.

Den åtalade mannens 14-åriga dotter hade lånat ut ett par byxor till en kompis och fick dem tillbaka med ett hål som kompisen klippt i plagget. När de möttes på taket till köpcentret Emporia i Malmö blev flickan som lånat byxorna misshandlad av den andra.

Knytnävsslag utdelades och när en annan flicka på taket försökte avbryta misshandeln ska pappan enligt åtalet ha hindrat henne.

Pappan nekade först i förhör, men bråket fångades på film via en övervakningskamera. Han har i senare förhör sagt att händelsen ser värre ut på filmen än vad den faktiskt var. Hans dotter är inte straffmyndig.