Bröt foten och sparkades – stämmer Amazon

TT

Publicerad 2020-09-15

En före detta anställda stämmer genom fackförbundet Unionen den amerikanska näthandelsgiganten Amazon, sedan han sparkats efter en arbetsplatsolycka i företagets serverhall i Eskilstuna. Arkivbild.

En ingenjör som arbetade på Amazons serverhall i Eskilstuna fick sparken när han återvände till jobbet efter att ha brutit foten i en arbetsplatsolycka. Nu stäms näthandelsjätten av fackförbundet Unionen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Amazon sade upp mannen med motiveringen att hans kompetens var för dålig. En förklaring som saknar saklig grund enligt facket, som säger att mannen sparkades utan förvarning.

– Normalt sett ska man sätta in åtgärder, försöka hitta lösningar och skapa en handlingsplan. Om man till slut inte ser någon annan lösning så säger man upp. Här har man inte haft några sådana kontakter, säger Daniel Alenius, ombudsman på Unionen till tidningen.

Fallolyckan inträffade hösten 2019. Ingenjören var borta från jobbet i fem månader och han sades upp två månader efter det att han hade kommit tillbaka till arbetet.

Följ ämnen i artikeln