Polis sökte igenom skola efter larm om beväpnad man

Publicerad 2019-01-18

Ett större polispådrag har skickats till en skola i Solna, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Elever och lärare ska ha låst in sig i klassrum för att skydda sig från en hotfull knivbeväpnad man.

– Man tänker ju direkt på Trollhättan, säger en förälder till Aftonbladet.

Polisen var i kväll på plats vid en skola i Solna för att kontrollera en hotfull man.

– Det är en skola och vi har ett pådrag där. Vi har ungefär fem patruller, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Uppgifter om beväpnad man

Enligt Aftonbladets uppgifter hade lärare och elever låst in sig i klassrummen, i skydd från en okänd man beväpnad med kniv.

– VI har väldigt mycket information om olika saker. Jag kan inte säga att personen är beväpnad, för det vet jag inte, säger Mats Eriksson vid polisen.

Från fönster på andra våningen syntes barn stå och vinka till sina föräldrar som stod på trottoaren utanför. Ett barn hade skrivit en lapp som hon höll upp för sin mamma nedanför.

”Vi kommer snart ut”, stod det på lappen.

Ingen uppges skadad

Utslussningen av barn skedde genom att polisen uppgav barnens namn och föräldrar fick ta emot sina barn från skolan.

En förälder som Aftonbladet talat med uppgav att barnen går i förskoleklass. På skolan går det elever från förskoleklass upp till årskurs sex.

Bland föräldrarna som väntade på att få ta emot sina barn var stämningen trots situationen lugn. Många hade befarat värre scener.

– Man tänker direkt på Trollhättan, sa en mamma, syftandes på skolattacken 2015 då tre personer dödades.

Genomsöker klassrum

Samtidigt har polisen fortsatt söka igenom klassrummen på skolan. Man började på första våningen där varje rum söktes igenom av tungt beväpnad polis. Därefter har man fortsatt på andra våningen där samma procedur upprepas.

Vid 16-tiden hade polisen kunnat söka igenom stora delar av skolan, utan att påträffa någon okänd man. Inte heller någon skadad person hade påträffats.

– Men vi är fortfarande kvar med samma personalstyrka och fortsätter söka, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen.

Enligt polisen finns inga uppgifter om skadade personer.

Följ ämnen i artikeln