Sju Malmökrogar riskerar vite efter trängsel

Av: Frida Carlqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
Öl på servering. Arkivbild.
Foto: Stian Lysberg Solum / TT
Öl på servering. Arkivbild.

Trängsel på dansgolv, otillåtna köer och för kort avstånd mellan möblerna.

Det visade Malmö stads kontroller förra veckan. Nu riskerar sju krogar vite.

– Det är viktigt att vi inte slappnar av utan fortsätter hålla avstånd, skriver Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö stad i ett pressutskick.

En femtedel av de krogar som kontrollerades under förra veckan av Malmö stad visade avvikelser vad gäller de regler som finns för att undvika trängsel och smittspridning. Totalt kontrollerades 50 restauranger och verksamheter under veckan, med fokus på Möllevången, Stortorget och Lilla torg. Totalt visade elva av dem avvikelser. Nio av dessa upptäcktes under lördagskvällen.

Sju krogar riskerar nu vite efter kontrollerna, och straffas om avvikelser upptäcks även vid de uppföljande kontrollerna.

– Det är viktigt att vi inte slappnar av utan fortsätter hålla avstånd för att inte sprida eventuell smitta vidare, skriver Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö stad i ett pressutskick.

Totalt har 810 trängselkontroller genomförts på verksamheter i Malmö stedan 17 april i år. 80 av dessa har visat

Serveringsverksamheter riskerar straff om de inte gjort tillräckliga åtgärder för att förhindra smitta, men varje människa har också ett ansvar, menar Arvid Nordland på Malmö stad.

– Restauranger och serveringar har ett särskilt ansvar men vi får inte glömma att vi alla har möjlighet att göra skillnad, skriver Arvid Nordland.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN