Vännen hyllar Adriana med låt: Kommer från mitt hjärta

Publicerad 2020-09-05

Det har gått en månad sedan Adriana, 12, sköts till döds på en rastplats i Hallunda.

Nu har vännen Lilly Laslo skrivit en låt för att hylla och minnas henne.

– Det känns som att hon har hjälpt mig att skriva den, säger hon.

Den 2 augusti, tidigt på morgonen, sköts 12-åriga Adriana till döds på en rastplats i Hallunda söder om Stockholm. Efter sig har hon lämnat familj och vänner i stor chock och sorg.

Nu har Adrianas vän Lilly, 14, skrivit en låt där hon hyllar sin vän och pratar med henne om sin sorg.

–Jag skrev den en vecka efter att det hände, jag brukar få inspiration när jag mår dåligt. Det var mycket starka känslor som jag behövde få ut, säger Lilly.

Lilly har gjort en låt om sin kompis, Adriana, som blev skjuten till döds för en månad sen.

”Kommer från mitt hjärta”

I sin låt ”Mardrömsminuten” berättar hon om hur det kändes det ögonblicket hon fick veta att en av hennes bästa vänner dött i en skottlossning, bara timmar efter att de sms:at med varandra. Och hur hon skulle vilja vrida tiden tillbaka och ändra på allt:

Sa till dig att stanna hemma, du borde inte gått, dagen efter fick jag veta att du dog av ett skott. Brukar nästan aldrig gråta men nu gråter jag även när jag somnat.

Det ligger blommor, gosedjur och ljus kvar på platsen där Adriana sköts till döds.

Vännerna hängde ofta på Lillys altan. Medan Lilly sjöng brukade Adriana dansa.

– Jag tror faktiskt att Adriana har hjälpt mig att skriva låten. Allt jag säger i den kommer från mitt hjärta, säger Lilly.

I helgen ska hon uppträda på den lokala ungdomsfestivalen This is Alby med sin låt och inom kort läggs den också upp på plattformen Soundcloud. This is Alby hålls digitalt och streamas på musiksupporten.se.

Familjen har tidigare gått ut med bilder på Adriana i TV3:s Efterlyst.

Ska fira hennes födelsedag

Nu har det gått en månad sedan det hände. På minnesplatsen vid rastplatsen har de första blommorna som lades dit vissnat. Men levande blommor har nyligen lagts ner intill nallebjörnar, gravljus och meddelanden. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dådet.

Lilly har fortfarande svårt att förstå att Adriana är borta.

– Jag tror fortfarande att hon är på semester och ska komma tillbaka och säga att det var ett prank, säger hon och fortsätter:

– Jag försöker tänka att hon inte skulle vilja att vi var så ledsna, så vi vänner har försökt att stötta varandra och hitta på annat. Men jag gråter nästan varje kväll, säger Lilly.

Om några dagar skulle Adriana ha fyllt 13 år. Då ska vännerna samlas och fira henne.

– Bara dagarna innan det hände sa hon att hon ville ha en fest och sa ”alla ska komma!”. Så vi alla ska samlas och ha en fest för henne.


Blågult med på Stryktipset: Expertens drag i jakt på
miljonerna