Cyklister bestulna under färd

TT

Uppdaterad 2020-06-16 | Publicerad 2020-06-15

Cyklister har varit utsatta för stölder i Göteborg med omnejd den senaste tiden. Arkivbild.

Närmare 70 fall av stölder har anmälts i Göteborgstrakten där cyklister blivit bestulna under själva cykelfärden. Polisen har gjort flera insatser i Göteborg och kunnat gripa flera personer.

Flera cyklister har under maj och juni månad blivit bestulna medan de åkt på sin cykel. Upp emot 70 olika fall har anmälts, vilket Göteborgs-Posten rapporterar.

En person som tidningen pratat med vittnar om att hon blivit av med en väska i sin cykelkorg när hon passerade ett rödljus på väg till jobbet.

– En eller flera män har cyklat upp nära andra cyklister och tillgripit gods, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst till tidningen..

– Jag vet ett exempel där en kvinna cyklat med sin dataväska hängandes bak på ryggen. Någon klippte eller skar remmen och stal väskan, fortsätter hon till tidningen.

Efter de olika anmälningarna har polisen genomfört en insats och lyckats gripa åtminstone två personer som misstänks genomföra den här typen av stölder. Men polisen säger till GP att de tror att flera personer är inblandade i stölderna. Och enligt myndigheten riskerar problemet att flytta på sig till andra delar av Sverige.

– Vi talar ju om brottsligor som rör sig runt. Är de inte hos oss längre, så är de med stor sannolikhet i en annan region och ställer till det, säger Ulla Brehm till GP.

Följ ämnen i artikeln