Flera skadade efter explosion i kök: Spisen har smällt i luften

Av: Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sju personer befann sig i lägenheten när en explosion ägde rum i köket.

En kvinna är förd till sjukhus med bränn- och splitterskador.

– Det är en spis som har smällt i luften, säger Fredrik Lovén, räddningschef i beredskap vid Södra Älvsborgs brandförsvarsförbund.

Larmet kom vid 17.09 från Kinna. Räddningstjänst och ett antal ambulanser skickades till platsen.

I lägenheten i ett flerfamiljshus fanns flera personer skadade, enligt det första larmet. Explosionen ska ha ägt rum i köket under matlagning.

Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

– Det är en spis som har smällt i luften, säger Fredrik Lovén, räddningschef i beredskap vid Södra Älvsborgs räddningsförbund.

– Vi försöker aktivera kommunens Posum-grupp.

Polisen är på plats tillsammans med räddningstjänst och flera ambulanser. Sebastian Birgersson, stationsbefäl vid Boråspolisen, berättar att ett flertal chockade personer är kvar på platsen. Och att en person hittills har förts till sjukhus, med bränn- och splitterskador.

– Enligt de första uppgifterna ska det vara någon form av tryckkärl som exploderat på spisen, säger Sebastian Birgersson.

Vid 19-tiden uppger polisen att en det är en vuxen kvinna som förts till sjukhus och att övriga sex personer som befunnit sig i bostaden enligt rapporter från platsen är chockade.

– Kvinnan har förts till sjukhus med allvarligare skador, både bränn- och splitterskador men jag har ingen uppgift om hur allvarliga skadorna är. Vilken omfattning de har, säger Morten Gunneng vid polisen i region Väst.

Han berättar att polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet för att kunna reda ut vad som hände i köket.

– Något har ju uppenbarligen gått snett men om det är ett tekniskt eller handhavande fel går inte säga i nuläget, säger Morten Gunneng.

– Däremot kan vi säga att det inte finns några explosiva ämnen eller liknande inblandat.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN