60-åring högg ihjäl sin vän i Malmö

Av: Robert Rosén

Publicerad:
60-åringen har åtalats för bland annat grovt vållande till annans död.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
60-åringen har åtalats för bland annat grovt vållande till annans död.

60-åringen satt och söp med sin vän och mors före detta sambo.

Då knivhögg han plötsligt vännen som förblödde i fåtöljen.

Nu har 60-åringen åtalats i Malmö tingsrätt.

En kväll i mitten av mars larmades polisen till en bostad i Malmö. I trappuppgången befann sig en blodig 60-åring, som förklarade för vittnen att han mördat en man.

När polis anlände till lägenheten fann de en död man sittandes i en fåtölj. På ett bord i vardagsrummet låg en blodig kniv.

Två knivhugg

Den 60-årige man som befann sig i trappuppgången kunde omedelbart gripas och berättade då för polis på platsen att den döde mannen var hans vän. De hade suttit och snackat, varpå 60-åringen stuckit sin vän med en kniv, varpå blodet forsade ut.

Vid omhändertagandet berättade, den vid tillfället mycket berusade, 60-åringen att de supit i hans lägenhet när ett bråk uppstod om hans mamma. Någonting som renderade i att han högg sin kompis i låret.

De bägge ska dock ha fortsatt att prata, och dricka, tills ett nytt bråk uppstod en stund senare. Först då ska 60-åringen ha huggit sin vän så illa att han avled i fåtöljen.

Sambo med modern

I förhör har den 60-årige mannen medgett att han har en del minnesluckor och har inte kunnat ge någon ordentlig förklaring till knivhuggen. Det har dock framkommit att de satt i en diskussion om hans avlidna mor, som vännen även hade varit sambo med.

60-åringen åtalas nu för grov misshandel och grovt vållande till annans död, där han erkänt det första brottet men inte det andra. Istället menar han att det rör sig om en tragisk olycka.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE