Här öppnar nya klädbutiken i Uppsala

Publicerad 2020-06-23

I Dea Axelssons gamla lokaler på gågatan kommer den nya butiken att hålla till.

Flera butiker har tvingats stänga i spåren av coronakrisen. En av dessa är klädjätten Dea Axelsson som begärdes i konkurs så sent som i mars.

Nu är det klart med en helt ny butik som tar över lokaler på gågatan.

Boråsföretaget Max Collection, som bland annat levererat kläder till Gekås i Ullared, har redan hunnit etablera sig på flera platser runt om i Uppland.

Efter förvärvet av Family House har man numera butiker i Östhammar, Vallenuna och Knivsta. Snart slår man också upp dörrarna för sin nya butik på gågatan i Uppsala.

– Det är en jättefin lokal med en fantastisk potential i centrala Uppsala. Sedan får vi se vad det här leder till, säger Max Collections vd Pelle Neugebauer, till UNT.

Nya modebutiken satsar på lågpris

Den nya butiken, som hittills är den enda med namnet Max Fashion, kommer att ha ett tydligt fokus på låga priser. Och just det tror företagets vd, Pelle Neugebauer, blir nyckeln till att lyckas mitt under en pågående kris.

– Min uppfattning är att klädbutikerna i Uppsala har blivit färre och att de som finns kvar mestadels är kedjor, och då behövs ett alternativ. Nu när vi går in i en lågkonjunktur tror jag att lågprishandeln kommer att öka.

Enligt planen kommer den nya butiken att öppna någon gång i månadsskiftet juni och juli, och förutom en redan kontrakterad butikschef ska ytterligare tre personer anställas.

Följ ämnen i artikeln