Döms för fyra våldtäkter och förföljelse

TT

Publicerad 2021-04-15

Malmö tingsrätt dömer en man till fyra och ett halvt års fängelse för fyra våldtäkter och omfattande olaga förföljelse. Arkivbild.

En 34-årig man döms av Malmö tingsrätt för att ha våldtagit två kvinnor och sedan ha utsatt dem för olaga förföljelse i form av mängder av brev och mejl med kränkande och hänsynslöst innehåll. Båda kvinnorna hade först en relation till mannen och båda utsattes för våldtäkt av honom vid två tillfällen.

I den ena kvinnans fall pågick sedan förföljelsen under fem års tid, ända fram tills att mannen greps 2020. Utöver hot om våld och sexuella övergrepp skickade han bland annat kränkande sexuella bilder, sexleksaker, sprutor och kanyler. Till den ena kvinnan skrev han bland annat att han tillverkat en annons om att hon sålde sex, med rubriken "våldta mig gärna". Även kvinnornas anhöriga kontaktades av mannen i stor omfattning.

Nu döms han till fyra och ett halvt års fängelse och ska betala 295 000 kronor i skadestånd till den ena kvinnan och 240 000 kronor till den andra. En anhörig till den ena kvinnan tilldöms skadestånd för att hon utsatts för olaga hot.