Dans på äldreboendet – på tryggt avstånd

”Vi försöker vara uppfinningsrika”

Uppdaterad 2020-09-10 | Publicerad 2020-09-09

Det dansas på äldreboendet Skogslyckan. Med hjälp av visir och långa pinnar kan Hans, 85, och aktivitetssamordnaren Mona hålla takten tillsammans utan smittorisk.

– Det blev så mycket glädje, säger boendets andra aktivitetssamordnare Isabel Dalholmer.

På vård- och omsorgsboendet Skogslyckan i Uddevalla gör man vad man kan för att hålla modet uppe. Nu har aktivitetssamordnarna Isabel Dalholmer och Mona Hansson så smått kunnat starta upp dagverksamheten igen efter att den varit nedstängd till följd av coronapandemin.

– Vi är ganska uppfinningsrika och hittar på lite av varje. Vi har ingen box att förhålla oss till, vi har inga direkta gränser, säger Isabel Dalholmer.

Dans med distans

Så på måndagen blev det dans – på avstånd. Dans med distans, som de kallar det.

– Det bara blev så när vi var ute och fikade. Hans har dansat i hela sitt liv men sitter i rullstol nu. Vi upptäckte att man kunde föra över takten via pinnarna, säger Isabel Dalholmer.

Två kvastskaft var redskapen som fick ”föra över takten”. Plötsligt dansade Mona och Hans tillsammans.

– Vi spelade en härlig, medryckande låt. Vi spelar ofta musik och vissa önskar specifika låtar, säger Isabel Dalholmer.

Aktivitetssamordnaren Isabel Dalholmer.

”Världens bästa jobb”

Coronapandemin har givetvis varit en utmaning för såväl boende som anställda. Isabel och Mona gör sitt yttersta för att sprida glädje.

– Jag får så mycket tillbaka. Alla fick sådan energi när det dansades och det njöts av musiken. Det gjorde min dag, min vecka! Det här är världens bästa jobb, säger Isabel Dalholmer.