Svensk man död i busskrasch i Turkiet

Uppdaterad 2021-10-31 | Publicerad 2021-10-30

Två svenskar och elva danska turister var ombord på en buss som kraschade på väg till flygplatsen i Antalya, Turkiet, under natten mot lördagen

En svensk man i 70-årsåldern har dött i olyckan, bekräftar UD.

Polis undersöker olycksplatsen

Olyckan inträffade under natten mot lördagen, rapporterar Ekstra Bladet.

En person har dött och sex har skadats lindrigt, uppger resebolaget Detur för den danska tidningen. Sex av passagerarna har förts till sjukhus.

“Tidigt i morse råkade vår buss ut för en olycka som var på väg till Antalyas flygplats med våra gäster. En av passagerarna avled tyvärr och sex av passagerarna skadades lindrigt”, skriver företaget i ett mejlsvar.

”Jobbar med att få fram mer information”

Svenska UD bekräftar för Aftonbladet att en man i 70-årsåldern har dött i olyckan och att hans anhöriga har underrättats.

– UD känner till att en svensk man i 70-årsåldern hemmahörande i södra Sverige avled den 30 oktober i Turkiet. Anhöriga är underrättade om olyckan, säger Daniel Johansson Århem, på UD:s presstjänst.

UD har i nuläget inte någon information om den andra svenska medborgaren som ska ha varit ombord på bussen.

– Jag har hört den uppgiften i andra medier men jag kan inte bekräfta att det var ytterligare en svensk ombord. Vårt konsulat i Istanbul jobbar med att få fram ytterligare information, säger Daniel Johansson Århem.

Företaget skriver också att man har ställt alla resurser till förfogande för att stötta de inblandade.

Det är inte känt vad som orsakade olyckan.

Antalya i Turkiet.

Följ ämnen i artikeln