Joe Biden sist ut på Demokraternas konvent

Uppdaterad 2020-08-21 | Publicerad 2020-08-20

Michelle Obama, Billie Eilish, Kamala Harris... alla har de varit förband till nattens stora avslutningsakt på Demokraternas konvent.

Efter tre dagars politiskt förspel ska Joe Biden slutligen acceptera sin nominering.

Demokraternas nationella konvent går mot sitt slut. Inatt är det dags för Joe Biden att officiellt acceptera sin nominering – och övertyga det amerikanska folket varför han är bättre lämpad än Donald Trump att styra landet framåt.

Särskilt är det tre kriser som Joe Biden kommer vilja visa sig överlägsen sin motståndare i att hantera: coronapandemin, den ekonomiska kris som följer i dess spår och rasmotsättningarna som präglat större delen av våren och sommaren.

Under kvällen kommer även Cory Booker, Pete Buttigeg, Andrew Yang och Mike Bloomberg att tala. Alla ställde upp i primärvalen men fick se sig besegrade av den 77-åriga före detta vicepresidenten.

Andra talare av intresse är senatorn Tammy Duckworth och borgmästare Keisha Lance Bottoms, som båda var aktuella för vicekandidatposten.

Joe Biden är sist ut på Demokraternas konvent.

Trump – en förenande fiende

Hittills har konventet cirkulerat mycket kring den gemensamma fienden – Donald Trump. Under gårdagen bröt Barack Obama mot traditionell presidentkutym när han kritiserade sin efterträdare vid namn.

– Donald Trump har inte vuxit in i jobbet, för det kan han inte. Han har inte visat någon vilja att behandla presidentskapet som något annat än en realityshow som han använder för att få den uppmärksamhet han söker, sa ex-presidenten bland annat.

Kamala Harris, som under gårdagen accepterade sin vicenominering, var även hon hård i sin kritik mot den sittande presidenten.

– Vi kan bättre och vi förtjänar så mycket mer. Vi måste välja en president som kan tillföra något annat, något bättre och göra jobbet som krävs.

Klockan 04.00 inatt talar Joe Biden från sitt hem i Delaware.

”Trump har inte vuxit in i jobbet”, sa Obama under sitt tal.