Coronapandemin

Danderyds sjukhus tillbaka i normalläge

Av: 

TT

Danderyds sjukhus har för första gången sedan mars kunnat gå ner i normalläge igen. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

NYHETER

Från och med torsdagen går Danderyds sjukhus ner i normalläge. Det sker efter över tre månader av förhöjd beredskap på sjukhuset på grund av coronapandemin.

Sjukhuset pekar på det minskade antalet patienter med covid-19 som är i behov av sjukhusvård. De senaste dagarna har sjukhuset inte haft en enda smittsam covid-19-patient på intensivvårdsavdelningen, vilket är första gången på tre månader. Trots att sjukhuset nu går tillbaka till ett normalläge kommer det fortsätta att vara besöksförbud för att minska risken för smittspridning, enligt ett pressmeddelande.

Danderyds sjukhus fick ta emot sin första covid-19-patient den 14 mars och har sedan dess vårdat drygt 1 500 patienter som testats positivt för sjukdomen. Den 10 mars gick sjukhuset upp i stabsläge och den 13 mars i förstärkningsläge, vilket inneburit en mer centraliserad styrning av sjukhuset än vanligt.

Förra veckan meddelade även Södersjukhuset att verksamheten går tillbaka till normalläge.

PODD Därför pratas det så mycket om T-celler

I diskussionerna kring människors immunitet mot covid-19 har allting handlat om antikroppar. Nu menar vissa forskare att det kan vara minst lika viktigt att vi pratar om det som kallas för T-celler. Så - vad är T-celler för någonting - hur skiljer de här sig från antikroppar - och varför menar vissa att de här T-cellerna tyder på att långt många fler är immuna mot covid-19 än vad vi tidigare känt till?

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa friskintyg inför resa på doktor.se – garanterat svar inom 48 timmar

Doktor.se

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Danderyds sjukhus

Vård & omsorg

Sjukvård

Coronaviruset