Försvunna Julia, 97, hittad död – man misstänks för mord

Uppdaterad 2021-10-11 | Publicerad 2021-10-07

Den döda personen som hittades i Svartån i Örebro är försvunna Julia Feltzin, 97.

En man i 45-årsåldern misstänks för kidnappning och mord.

– Det är en stor utredningsgrupp som jobbar febrilt med ärendet, säger kammaråklagare Therese Johansson.

Julia anmäldes försvunnen vid 01-tiden natten till fredag den 1 oktober när hemtjänstpersonal upptäckte att hon inte befann sig i sitt hem i centrala Örebro. Hennes rollator hittades på fredagsmorgonen på en brygga vid Svartån och dykare sökte då utan framgång i vattnet.

Men vid lunchtid på torsdagen hittades en död person i Svartån. Polisen uppger under kvällen att det av allt att döma är Julia Feltzin som hittats och att anhöriga är underrättade.

En man i 45-årsåldern sitter sedan tidigare häktad misstänkt för att ha kidnappat Julia. Han är nu misstänkt för mord, skriver polisen på sin hemsida.

Åklagaren uppger att den misstänkte och Julia Feltzin inte är släkt, men att de kände varandra sedan några år tillbaka.

Mannen har under torsdagskvällen delgivits misstanke om mord men inte uttalat sig om sin inställning till anklagelserna.

– Nu fortsätter utredningen med förhör av misstänkt och vittnen med mera. Det ska genomföras en rättsmedicinsk undersökning av kroppen. Det är en stor utredningsgrupp som jobbar febrilt med ärendet, säger kammaråklagare Therese Johansson som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Rollatorn hittades vid en brygga.

Sågs med man timmar innan försvinnandet

Tidigare i veckan, på onsdagen, gick polisen ut med namn och bild på Julia Feltzin i hopp om tips från allmänheten. Ett vittne ska då ha sett Julia tillsammans med den nu mordmisstänkte mannen i anslutning till hennes bostad vid 22-tiden på kvällen den 30 september. De ska då ha gått i riktning mot Engelbrektsgatan.

Polisen är mycket angelägen om att få fler tips från allmänheten, bland annat kring en grå Volvo V70. Den som gjort iakttagelser i anslutning till Wadköping och Svartån natten till den 1 oktober uppmanas kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Polisen söker tips angående en grå Volvo V70

Följ ämnen i artikeln