Elon Musk

Elon Musk anklagad för sexuella trakasserier

Av: 

Hans Österman

NYHETER

Elon Musk beskylls för att ha blottat sig för en flygvärdinna när hon masserade honom på hans privatjet.

Enligt anklagelserna erbjöd han sig även att köpa en häst åt kvinnan i utbyte mot sex, skriver Business Insider.

Elon Musk, 50, är grundare av Tesla och Space X, har nyligen kommit överens med Twitter om ett köp och rankas som världens rikaste man av Forbes.

Nu anklagas han för att ha blottat sig för en flygvärdinna som jobbade för hans bolag Space X. Enligt anklagelserna ska ha även ha tagit på kvinnan utan samtyckte och erbjudit sig att köpa en häst i utbyte mot sex, rapporterar Business Insider.

Elon Musk säger att ”det finns mycket mer i den här historien”.

Händelsen är sex år gammal

Anklagelserna härrör från en händelse 2016 då kvinnan jobbade som flygvärdinna på Elon Musks privatjet. I samband med att hon masserade honom under en flygning till London ska han ha visat sin penis och gjort sexuella närmanden.

Space X ska enligt tidningen ha betalat kvinnan motsvarande 2,5 miljoner kronor i avgångsvederlag och i utbyte mot hennes tystnad.

Överenskommelsen uppges ha skrivits under i november 2018 efter att hon anmält händelsen till personalavdelningen på Space X och anlitat en advokat.

Musk: ”Politiskt motiverad”

Kvinnan lämnar inga kommentarer till Business Insider. Tidningen hänvisar i stället till en av hennes vänner som på uppmaning av advokaten påstås ha redogjort för anklagelserna i ett signerat dokument. Insider säger sig även ha sett andra handlingar som styrker berättelsen, bland annat mejl.

– Jag kände absolut ett ansvar att komma ut med det här, särskilt nu. Han är världens rikaste man, säger vännen.

Elon Musk säger till Business Insider att ”det finns mycket mer i den här historien” och att den är ”politiskt motiverad”:

– Om jag hade en dragning åt sexuella trakasserier är det osannolikt att detta skulle vara första gången det kommer fram under hela min 30-åriga karriär.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Elon Musk

Space X

Tesla