Polisen utreder grov mordbrand i Kungsängen

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen misstänker att branden som bröt ut i en restaurang vid 05-tiden i Kungshörnet, Uppsala, är anlagd.

– Teknikerna har säkrat en del spår som stärker misstankarna om att den här branden är anlagd, säger Tobias Ahlén, presstalesperson RLC Mitt.

Foto: Magnus Jansson Klarin

Polisens presstalesperson vill inte gå in i detalj på vad det rör sig om för spår, men säger att de tyder på att branden som bröt ut på tisdagsmorgonen i Kungsängen är anlagd.

– Misstankarna är rejält stärkta att det rör sig om grov mordbrand, säger Tobias Ahlén, presstalesperson RLC Mitt.

Han har inga uppgifter om det finns någon hotbild mot restaurangägarna, men säger att polisen är angelägen om att få in iakttagelser.

– Om det är någon som sett någonting med koppling till den här händelsen och har varit på plats mellan klockan 05 och 05.30 får de gärna höra av sig till 114 14.

Flera patruller har varit på plats under morgonen och hållit förhör.

Foto: Magnus Jansson Klarin
Foto: Magnus Jansson Klarin

Släckningsarbetet tog flera timmar

Räddningstjänsten larmades om branden vid 05.30-tiden och det tog flera timmar för de sex enheterna att bekämpade den.

– Det har brunnit i fasaden utanför byggnaden och så har det spridit sig in i fastigheten, sa Thomas Sjöberg, ledningsoperatör vid räddningsregion mitt.

Enligt tidiga uppgifter fanns det risk att branden skulle sprida sig i fastigheten där det framför allt finns kontor. Men vid 8.30 var branden under kontroll och eftersläckningen pågick sedan i ytterligare någon timme.

– Det har varit ett drygt jobb att ta bort plåten och leta efter branden som kryper i väggarna, sa Hans Eriksson, ledningsoperatör.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN