Tredje veckan utan krogträngsel i Malmö

Publicerad 2020-07-20

Det var ingen trängsel på Malmös krogar den gångna veckan heller.

I tre veckor har Malmö stad haft ansvar för trängselkontrollerna.

Under den tiden har ingen avvikelse alls noterats.

– Vi tycker att det fungerar bra, säger Mathias de Maré, avdelningschef för livsmedelskontroll på miljöförvaltningen i Malmö stad, i ett pressmeddelande.

Vid månadsskiftet tog kommunerna över ansvaret för trängselkontrollerna på restauranger, barer och kaféer. Den tredje veckan efter att Malmö stad tagit över ansvaret fick samma resultat som de två föregående - det vill säga att noll avvikelser noterades.

Kommunen besökte sammanlagt 23 verksamheter den föregående veckan, men någon trängselproblematik fanns inte vid något av besöken.

Gjort över 400 inspektioner

– Vårt arbete med att kontrollera trängsel på serveringar fortsätter och vi tycker att det fungerar bra. Det gäller att vi alla fortsätter att bidra till att minska smittspridningen genom att hålla avstånd, vara noga med handhygienen och stanna hemma om vi är sjuka, säger Mathias de Maré, avdelningschef för livsmedelskontroll på miljöförvaltningen i Malmö stad, i ett pressmeddelande.

Malmö stad har sedan mitten av april gjort cirka 435 inspektioner för att kontrollera trängseln. Hittills har avvikelser noterats hos 47 verksamheter.