Hela familjen Grymyr Jansen dog i raset

Uppdaterad 2021-01-05 | Publicerad 2021-01-03

Tvååriga Alma Grymyr Jansen skulle bli storasyster.

Sen kom raset i Gjerdrum.

Nu har hon hittats död bland rasmassorna tillsammans med sin mamma Charlot Grymyr Jansen, 31 och sin pappa Bjørn-Ivar, 40.

Fem dygn har gått sedan det katastrofala jordskredet. Klockan fyra på morgonen utplånades stora delar av bostadsområdet.

Bara timmar innan hade Hans Jørgen Jansen pratat i telefon med sin bror Bjørn-Ivar Grymyr Jansen, 40, som då var hemma med sin gravida fru Charlot Grymyr Jansen, 31, och dottern Alma Grymyr Jansen, 2.

– Jag vet att de var hemma. Och jag vet att familjens hus var bland de första som blev träffat av skredet, säger han till Romerikes Blad.

2-åriga Alma, mamma Charlot, 31, och pappa Bjørn-Ivar, 40.

”Vi ger inte upp, det gör vi inte”

På morgonen vaknade Hans Jørgen av ett telefonsamtal från sin syster som berättade vad som hänt.

– Jag tänkte bara ”Shit, det är inte sant”, säger han till TV2.

Sedan den 30 december har en massiv sökinsats pågått i rasområdet för att leta efter de saknade. Polisens insatsledare har återkommande betonat att det handlar om en räddningsinsats och att det finns hopp om att hitta överlevande.

– Då jag förstod omfattningen av skredet blev jag helt ställd. Det är bara så fruktansvärt tragiskt. Det här är förfärligt, och det enda vi kan göra är att vänta, vilket känns extra jobbigt, säger Hans Jørgen till TV2.

Över 1 000 personer har evakuerats från området. Totalt rapporterades tio personer saknade efter jordskredet. Av dem har sju hittats döda.

Under söndagskvällen meddelade polisen att Alma och Bjørn-Ivar identifierats och bekräftats döda. Mamma Charlot Grymyr Jansen, 31, bekräftades också död under måndagskvällen.

Fotnot: Anhöriga till familjen Grymyr Jansen har godkänt att Aftonbladet publicerar bild på familjen.