Sekelskifteshus för 10,8 miljoner på klicktoppen i Malmö

Publicerad 2020-12-29

Det dyrast huset på topp-fem-listan i Malmö är även det äldsta.

Det samsas med ett 30-talshus, ett par 70-talspärlor och en nybyggd villa på klicktoppen.

Husie, Malmö.

1. Husie, Malmö

Pris: 7 850 000 kronor. Antal klick: 6 773. Mäklare: Bjurfors.

Den mest klickade bostaden hittar vi intill Kungshälla, i östra Malmö. Huset som är nybyggt är på 250 kvadratmeter, varav 90 kvadratmeter räknas som biarea. På entréplan finns vardagsrum, kök och badrum. En trappa upp finns två sovrum, balkong och ytterligare ett badrum. I källaren finns husets tredje badrum, grovkök och förvaringsmöjligheter.

Malmö.

2. Malmö

Pris: 10 800 000 kronor. Antal klick: 3 865. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den näst mest klickade bostaden ligger ganska nära havet, mellan Limhamn och Fridhem i västra Malmö. Huset som är från 1916 har renoverats genom åren. I dag rymmer dess 195 kvadratmeter sju rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi kök, matsal, sovrum, badrum, toa och vardagsrum med öppen spis. På ovanvåningen finns ytterligare ett badrum, två sovrum och ett kontor. Den tidigare vinden används idag som gästrum och i källaren finns badrum, tvättstuga och förråd.

Klagshamn, Malmö.

3. Klagshamn, Malmö

Pris: 9 000 000 kronor. Antal klick: 3 413. Mäklare: Mäklarhuset.

Den tredje mest klickade bostaden ligger kvar på klicktoppen för tredje veckan i rad. Förra veckan var huset det mest klickade i Malmö. Vi hittar det vid kalkbrottet i Klagshamn, söder om centrala Malmö. Huset som byggdes 1977 är på 310 kvadratmeter, plus biarea på 181 kvadratmeter. På entréplan hittar vi två allrum, varav ett har öppen spis, ett kök, finrum, toa, tvättstuga och badrum. På övre planet finns tre sovrum, ett tv-rum och badrum. I källarvåningen finns bland annat ateljé, ett till kök, wc och två rum.

Djupadal, Malmö.

4. Djupadal, Malmö

Pris: 5 800 000 kronor. Antal klick: 3 162. Mäklare: Skandiamäklarna.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger nära havet, i västra Malmö. Huset byggdes i början av 70-talet och är på 144 kvadratmeter. Det rymmer fyra sovrum, kök, vardagsrum och två två badrum.

Virentofta – Husie, Malmö.

5. Virentofta – Husie, Malmö

Pris: 5 775 000 kronor. Antal klick: 2 852. Mäklare: Bülow & Lind fastighetsförmedling.

Den sista bostaden på listan ligger kvar på klicktoppen från föregående vecka. Vi hittar den nära Kungshälla, i östra Malmö. Huset byggdes 1935 och består till stor del av en butikslokal och kontorsavdelning på entréplanet, totalt 159 kvadratmeter stort. Övre plan samt vinden utgör en bostadslägenhet med en boyta på 173 kvadratmeter med fem rum och kök. I källarvåningen finns också ett mindre bostadsutrymme med kök och wc samt förrådsutrymmen.

På tomten finns ett dubbelgarage, två förrådsbyggnader och i trädgården finns uteplats samt pool. Tomtarean ligger på 1 198 kvadratmeter. 

Följ ämnen i artikeln