Malmö

Vin och vintage när tysk klädmässa kommer till stan

Av: 

Sofie Strandberg

NYHETER

Fynda unika kläder och kända märken – på lördag kommer Tysklands största vintagemässa till Malmö.

Fokus ligger på att kombinera vinsippande och att shoppa second hand till kilopris.

”Vintage Kilo Sale” är ett tyskt företag som åker runt i Europa och säljer vintagekläder till kilopris. I år är det tredje gången de kommer till Malmö och Moriskan där de kommer husera under lördagen.

– Eventet är stort och pågår under hela lördagen mellan klockan 11 och 18. Hela lokalen kommer fyllas med kläder, skor och accessoarer, berättar Linnea Lindahl som är producent på Moriskan.

Väntas många besökare

Vintagemässan har tidigare år varit väldigt populärt och i år väntas det komma över tusen besökare.

– Det är ett uppskattat event som brukar locka till sig mycket folk. Detta är det enda event vi på Moriskan har i den här stilen, men över lag i Malmö är det ju populärt med vintage och loppisar.

Det som skiljer ”Vintage Kilo Sale” från second hand butiker eller loppisar är att man betalar en inträdesavgift på 40 kr för att komma in, för att sedan betala de kläder, skor och accessoarer man hittat och vill köpa, per kilo. I år är priset satt till 450 sek/kg.

Arkivbild.

Dricka vin och handla vintage

Dessutom behöver man inte oroa sig för att kläderna säljer slut under dagen.

– Personalen som jobbar med det här eventet fyller hela tiden på med mer kläder, de har ett jättestort lager med sig. Så även om man inte hinner komma under förmiddagen behöver man inte vara rädd att kläderna sålt slut.

Linnea berättar att konceptet ”Vinokilo” från början var ett event där tanken var att man skulle kombinerar att dricka vin med att handla vintage. Men att det skulle finnas en deal med ett glas vin och ett kilo vintage för en specifik summa, dementerar Linnea:

– Haha, nej det hade nog spårat ut då, det är mer en trevlig grej med att dricka ett glas vin samtidigt som man shoppar, och vi har ju såklart kaffe och alkoholfria drycker också.

Varför tycker du att det är viktigt att arrangera den här typen av event på Moriskan?

– Det är en trevlig helgaktivitet och just att det är vintage har ju ett värde om man ser till miljötänk och det konsumtionssamhälle vi lever i. Att vi har den här ”mässan” hos oss ser jag som ett bra och kul komplement till de vintage- och secondhandbutiker som finns i stan.

– Vintage Kilo Sale lockar en större massa än de som vanligtvis shoppar i andra hand, genom det här eventet är det fler som får upp ögonen för att handla att second hand helt enkelt, och det är ju bra.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Vintage finns även för herrar. Arkivbild.
Publisert:

LÄS VIDARE

Emporias största butik har slagit upp portarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö

Vintage

Shopping

Second hand

Återvinning

Miljöfrågor