Misstänkte ”cykelmannen” förnekar brott

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En man på cykel har misshandlat kvinnor i Eskilstuna. På arkivbilden syns i bakgrunden Fors kyrka, nära platsen där mannen greps. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
En man på cykel har misshandlat kvinnor i Eskilstuna. På arkivbilden syns i bakgrunden Fors kyrka, nära platsen där mannen greps. Arkivbild.

Den man i 20-årsåldern som misstänks för ett stort antal misshandelsfall och ofredanden i Eskilstuna nekar till anklagelserna, uppger kammaråklagare Miona Green.

– Han förnekar brott i förhör. Han är ostraffad sedan tidigare och hemmahörande i Eskilstuna, säger Green till TT.

Mannen har kommit att kallas "cykelmannen" då han pekats ut som den person som cyklat runt i Eskilstuna och angripit kvinnor på måfå. Angreppen har inträffat sedan den 17 juni fram till i tisdags då mannen greps av polis efter tips från allmänheten.

– Jag har pratat med ansvarig utredare och polisen är säker på att det är rätt person, säger Miona Green.

Totalt rör det sig om 21 målsäganden, varav 19 kvinnor. Mannen misstänks ha cyklat runt i stadsdelen Söder i Eskilstuna, klivit av cykeln och slagit eller spottat kvinnorna, för att sedan cykla därifrån, lugnt och stilla. Attackerna beskrivs som helt oprovocerade.

– I nuläget känner man inte till några motiv. Vad vi kan se nu är det slumpmässiga attacker, säger Green.

Det finns heller inga samband mellan offren, enligt åklagaren. Den yngsta personen är född 2003 och den äldsta 1947. Mannen misstänks förutom misshandel för ofredande och ett fall av olaga hot.

Åklagaren har för avsikt att begära mannen häktad och tidsfristen går ut på fredag klockan 12.

– Det är ett mycket prioriterat ärende i Eskilstuna, säger Miona Green.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN