Rekordlång vaniljtårta ringlade fram i Indien

TT-AFP

Uppdaterad 2020-01-22 | Publicerad 2020-01-16

Bagare och kockar har producerat en rekordlång – cirka 6,5 kilometer – vaniljtårta i staden Thrissur i södra Indien.

Kakmonster har man ju hört talas om, men tårtmonster? Nå, i södra Indien hade man bestämt sig och i staden Thrissur slöt uppemot 1 500 bagare och kockar upp för att producera världens längsta tårta.

Resultatet blev en ringlande vaniljtårta uppdukad på tusentals bord och bänkar som efter bästa förmåga radats upp inom ett festivalområde och mot anslutande gator i Thrissur i delstaten Kerala. På denna skapelse – som det använts omkring 12 000 kilo socker och mjöl för att färdigställa – strök sedan flinka bagarhänder på ett täcke av chokladganache.

Hela härligheten vägde till slut cirka 27 000 kilo och det var en nöjd ledare för organisationen bakom jippot, Bakers Association Keralas ordförande Naushad, som på onsdagen kunde meddela att Guinness Rekordbok uppskattat att tårtan var 6 500 meter lång.

Visserligen var det inte helt lätt att fastställa den exakta tårtlängden, men utan tvekan slår Indientårtan det förra tårtrekordet med råge. Det har hittills hållits av kinesiska bagare som 2018 bakade en 3,2 kilometer lång fruktkaka.

– Det här är en insats för att visa upp våra kunskaper för världen, motiverar Naushad (som endast använder ett namn) för nyhetsbyrån AFP.

Naushad betonade också att hygien- och smakkrav på tårtan var uppfyllda.

Följ ämnen i artikeln