Två bränder inom mindre än en timme

Publicerad 2019-10-13

En pizzeria i en centrumlokal i Västerås förstördes i en brand efter midnatt.

Mindre än en timme senare började det brinna i en kebabfabrik utanför staden efter att ett inbrottslarm utlösts i lokalen.

Larmet om den första branden, i en pizzeria på Bjurhovda centrum, kom klockan 00.19.

– Det är kraftiga lågor, sa Nina Janowicz, teamledare på SOS Alarms händelseinformation.

Ett knappt tiotal fordon från räddningstjänsten deltog i släckningsarbetet. Branden bröt upp genom taket och ledde till kraftig rökutveckling.

En byggnad i Västerås brinner med öppna lågor.

– Det blev ingen brandspridning till några andra verksamheter i byggnaden, sa Joakim Lundholm, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Klockan 01.11 kom larmet om nästa brand. Nu drabbades en kebabgrossist i Dingtuna, knappt två väster om den första brandplatsen.

Polis och väktare åkte dit efter att ett inbrottslarm utlösts i lokalen och när patrullerna kom fram brann det med öppna lågor.

Polisen uppgav först att även den andra branden drabbade en pizzeria, men enligt Joakim Lundholm på räddningstjänsten stämmer inte det.

– I Dingtuna var det en kebabfabrik som brann. Pizzerian som ligger bredvid är okej, säger han.

I båda fallen har förundersökning om misstänkt mordbrand inletts. De eldhärjade lokalerna har spärrats av för teknisk undersökning.

Inga personskador har rapporterats.

Polisen ser inget uppenbart samband mellan bränderna under söndagsmorgonen.

– Det blir det en utredningsfråga, det är klart att man får vara öppen för det, säger Johan Näslund, befäl vid polisens regionledningscentral.

Följ ämnen i artikeln