Sex poliser skjutna i timslångt skottdrama

Av: TT

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Matt Rourke
Utredningen av polisskjutningen fortsätter.

Minst sex poliser har skjutits efter att en man barrikaderat sig i en bostad i Philadelphia i USA. En misstänkt gärningsman har gripits. Samtliga skjutna poliser har fått lämna de sjukhus som de vårdats på.

Situationen började med ett larm för att gripa en person misstänkt för narkotikabrott i en bostad vid 16.30 lokal tid, uppger CBS Philly.

Någonting gick dock fel och en gärningsperson öppnade eld. Poliserna ska ha flytt för sina liv från fastigheten. Flera poliser träffades av skott och polisen bekräftar via Twitter att sex poliser blev skjutna.

Larmet fick kollegor från hela staden att strömma till adressen, i området Nicetown-Tiago i norra Philadelphia.

Gisslansituation

Enligt lokala medier hamnade flera poliser i en låst situation inne i huset, eventuellt ihop med några misstänkta de tänkte gripa. Det beskrevs som en befarad gisslansituation.

Den misstänkte avfyrade hundratals skott och sent på kvällen lokal tid meddelade polisen att en specialinsatsstyrka, Swat, lyckats få ut två poliser ur byggnaden efter flera timmars dödläge. Kort därefter kom beskedet att den misstänkte gärningsmannen gripits.

Sände på Facebook?

Pressuppbådet och nyfikna tvingades flytta sig från brottsplatsen under insatsen, sedan en kula skjutits längs den gata där de befann sig, dock utan att träffa någon.

"Håll er borta från området", skrev Eric Gripp vid polisens kommunikationsavdelning på Twitter

Han har tidigare uppmanat nyhetsbolagens helikoptrar att dra sig tillbaka från området och säger att de stör polisens insats.

Gärningspersonen rapporteras enligt flera medier ha livesänt händelserna på Facebook, men sändningen ska ha avslutats eller avbrutits.

Leds om

Ytterligare ett par poliser ska ha skadats i samband med insatsen, antagligen i någon form av trafikolycka. Ingen av de skadade poliserna har ådragit sig några livshotande skador. Enligt Gripp har alla de skjutna poliserna fått lämna de sjukhus de förts till.

Busslinjer leds om, och tåg stannar inte på flera stationer i närheten.

Publicerad: