Alla S-distrikt har nominerat Magdalena Andersson

Uppdaterad 2021-09-28 | Publicerad 2021-09-27

Stödet för finansminister Magdalena Andersson kan inte bli större.

Nu har alla partidistrikt ställt sig bakom henne som kandidat för att bli nästa partiledare för Socialdemokraterna.

Något Magdalena Andersson själv ännu inte sagt något om.

På måndagskvällen nominerade även Gotlands och Blekinges partidistrikt Magdalena Andersson (S) till partiordförande för Socialdemokraterna.

Det innebär att samtliga 26 socialdemokratiska distrikt ställer sig bakom Andersson som efterträdare till Stefan Löfven.

– Det var en stor enighet i det, i hela vårt distrikt, säger Jörgen Englin, distriktets förste ombudsman i Blekinge.

Han tycker det är bra att Magdalena Andersson är väl ansedd i hela arbetarrörelsen och att hon är en stark ledare både utåt och inne i partiet.

– Jag tror hon kommer både att ena vårt parti inför kommande valrörelse och se till att vi står starka. Vi tycker hon är en alldeles förträfflig kandidat.

Finansminister Magdalena Andersson (S).

Sista distriktet att lämna in en nominering till valberedningen var Gotlands distrikt, som även de enades om Magdalena Andersson.

– Jag tror det blir bra. Det var ett enhälligt beslut från oss, säger Ulla Pettersson ordförande för partidistriktet Gotland.

Valberedningen avvaktar

Aftonbladet har sökt Elvy Söderström, som är ordförande för Socialdemokraternas valberedning. Hon svarar i ett mejl att de återkommer när de har fattat beslut:

”Vi i valberedningen arbetar hårt med alla de val som ska förrättas, det är partiordförande, partisekreterare, partistyrelse, verkställande utskott och revisorer, och vi ska vara klara i god tid före kongressen. Vi har en tydlig arbetsordning och tidsplan.”

Magdalena Andersson har ännu inte kommenterat nomineringarna.

Socialdemokraternas partikongress, där en ny partiledare ska utses, hålls 3–7 november.