Fyra uteserveringar brast – vid kontroll

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Bristerna på uteservingarna kunde snabbt åtgärdas.
Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bristerna på uteservingarna kunde snabbt åtgärdas.

Miljöförvaltningen noterade brister på fyra nya uteserveringar i förra veckan.

Men inget av fallen behövde skickas vidare till Smittskydd Skåne.

– Vi gjorde återbesök i veckan och de hade gjort tillräckliga åtgärder, säger David Lindsjö, enhetschef på miljöförvaltningen.

I förra veckan valde Smittskydd Skåne för första gången att stänga ner en verksamhet i Malmö på grund av trängseln på uteserveringen. Bara en dag senare kunde det aktuella kaféet på Lilla torg dock öppna upp igen.

Miljöförvaltningen gjorde i förra veckan 41 inspektioner på uteserveringar på Lilla torg, Triangeln och Limhamn - men har inte behövt skicka vidare något ärende till Smittskydd Skåne.

Förutom uppföljningarna på kaféet på Lilla Torg och restaurangen vid Möllevångstorget gjordes återbesök på flera ställen till.

Fem nya uppföljningar

– Förutom de två hade vi fem ärenden till där vi gjort uppföljning på tidigare avvikelser. Alla de hade gjort tillräckliga åtgärder, säger David Lindsjö, enhetschef på miljöförvaltningen.

Av de fem uppföljningarna upptäcktes bristerna på fyra av verksamheterna i förra veckan och återbesök gjordes alltså kort därpå.

Trots att inget ärende behövt skickas vidare till Smittskydd Skåne ser miljöförvaltningen en potentiell fara - när det inom kort åter bli tillåtet att resa var som helst i landet.

”Fler personer i rörelse”

– Då är det väldigt viktigt att alla tar sitt ansvar för att upprätthålla reglerna för att minska smittspridningen. Jag tycker många kaféer och restauranger gör sitt yttersta. De gör stora insatser men det är viktigt att allmänheten tar samma ansvar, säger David Lindsjö.

Huruvida lättare reserestriktioner kommer leda till en ökad trängsel på uteserveringarna eller ej återstår att se.

– Vi vet inte vad det kommer innebära utan det är någonting vi får följa upp, hur det påverkar vår tillsyn. Men man kan väl anta att det kanske kommer vara fler personer i rörelse när det lättar på reseförbuden.

Inspektionerna i förra veckan gjordes 1 juni-5 juni.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE