Lejonet Cecil dödat

Här hyllas Cecil i New York

Av: 

Mathias Asplund

NYHETER

Nu lyser lejonet upp stadens mest klassiska skyskrapa.

En gigantisk bild av det folkkära lejonet Cecil lyste på lördagen upp hela 33 våningar av Empire State building. Nyfikna New York-bor upp till 20 kvarter därifrån stannade upp för att ta bilder på manifestationen.

Kampanj för hotade djur

När lejonet dödades av tjuvjägare ledde det till ilska och avsky runtom i världen. Nu har han huvudrollen i en åtta minuter lång bildserie som snurrar på det klassiska landmärket – för att uppmärksamma utrotningshotade djur.

– Projektet ska starta en konversation, säger Fisher Stevens, en av personerna bakom manifestationen, till AFP.

”Mest ikoniska byggnaden”

Initiativtagaren till den storslagna hyllningen är Louie Psihoyos, grundaren av Oceanic Preservation Society och regissören av den Oscarsvinnande dokumentären The Cove, som visade delfinslakten inom den japanska fiskeindustrin.

– Han ville ha den mest ikoniska byggnaden som han kunde komma på, och för honom var det Empire State, säger Fisher Stevens, som producerade dokumentären som fick stort genomslag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Ukraina i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lejonet Cecil dödat

New York

Empire State Building