Chaufför: Varg strök omkring i villaområde i Älvsjö

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Foto: Junge, Heiko / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

NYHETER

Tidigt på på fredagsmorgonen såg lastbilschauffören Ture Janholt ett stort djur lufsa omkring i Långbro, Älvsjö.

– En häftigt känsla, det är mörkt och alldeles stilla och då kommer det en varg i de här gamla villakvarteren, säger han till Mitti.

Klockan var strax efter fem på morgonen när Ture Janholt kom körandes med lastbilen vid Svartlösavägen/Vallvägen och plötsligt såg hur en stort djur dök upp ur skuggorna.

– Jag bromsar in och tänker ”jävlar vilken stor räv, nej det är ingen räv, det är en varg”, och så tar jag fram mobilen, säger Ture Janholt, till Mitti.

Tobias Hjortstråle, vilthandläggare på länsstyrelsen, som fått se bilderna kan inte säga om det är en varg som syns på bilderna.

– Jag kan säga att det är ett hunddjur, det är tydligt. Men om det är en hund eller varg är omöjligt att säga, både när det gäller bilden på djuret och tassavtrycken.

Enligt Mitti gjordes en annan vargobservation i området några dagar tidigare, den 26 januari, vid ett löpspår i Älvsjöskogen.

Tobias Hjortstråle uppmanar nu människor som tror sig se en varg att kontakta Länsstyrelsen, och skicka bilder på tassavtrycket med en storleksreferens bredvid.

De senaste månaderna ha Länsstyrelsen efter observationer lyckats spåra och DNA-märka varg i Kalhäll, Kungsängen och Nykvarn.

Publicerad:

LÄS VIDARE