Föräldrarna: Inte informerade om Madeleine

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Vid den här hotellanläggningen i Luz i Portugal försvann Madeleine McCann 2007. Arkivbild.
Foto: Armando Franca/AP/TT
Vid den här hotellanläggningen i Luz i Portugal försvann Madeleine McCann 2007. Arkivbild.

Tyska åklagare har meddelat Madeleine McCanns föräldrar om att flickan är död, rapporterar brittiska medier. Men själva dementerar föräldrarna att de har fått någon sådan information.

– Vi har skrivit till paret McCann och berättat för dem att Madeleine är död och att vi ännu inte kan säga vad det finns för bevis. Vi har konkreta bevis på att vår misstänkte har dödat Madeleine, säger åklagaren Hans Christian Wolters, enligt brittiska The Sun.

Via sin officiella sajt dementerar emellertid paret McCann uppgifterna om att de skulle ha informerats om dotterns död.

"Som många ogrundade medieuppgifter så har detta orsakat onödig ångest för vänner och familj och ännu en gång rivit upp vår vardag", skriver föräldrarna.

Ska söka igenom brunnar

Enligt den portugisiska tidningen Sol hoppas polisen kunna finna kvarlevorna av den brittiska flickan. Portugisiska myndigheter ska söka igenom brunnar i närheten av den bostad där en tysk 43-åring bodde vid tiden för hennes försvinnande.

Dessutom fortsätter man att förhöra vittnen i förhoppningen om information som kan visa vad som hände med då treåriga Madeleine McCann, som är spårlöst försvunnen sedan en familjesemester i Portugal 2007.

Dömd för flera brott

Den tyske 43-årige man som utreds för försvinnandet arbetade regelbundet i Algarve, regionen längs Portugals sydkust, mellan 1995 och 2007. Enligt tysk polis har han tidigare vid mer än ett tillfälle dömts för sexualbrott mot barn. Han sitter nu i tyskt fängelse för övergrepps- och narkotikabrott. Han dömdes i december för att 2005 ha våldtagit en 72-årig amerikanska på samma hotellkomplex där McCann två år senare försvann, rapporterar BBC.

Enligt flera medier har tyska myndigheter börjat undersöka om mannen har kopplingar till en sexårig pojke som 1996 försvann från en strand i Algarve, liksom en femårig flicka som 2015 försvann under en skogsutflykt i tyska Sachsen-Anhalt.

Borgmästare uppmanar

Hugo Pereira, borgmästare i det område där McCann försvann, uppmanar tidigare bekanta till tysken att höra av sig till polisen – även om de själva har ett brottsligt förflutet och är skeptiska till rättsväsendet.

– Det här är ett brott där ett försvunnet barn är inblandat och oavsett vilken bakgrund du har så vädjar jag till ditt samvete att hjälpa oss att lösa ett fall som har förbryllat alla i Europa och ännu längre bort, säger han till Sky News.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN