Tullen gjorde husrannsakan – hade kilovis med knark

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Flera kilo av cannabis hittades i mannens källarförråd.
Foto: ANDREAS BARDELL
Flera kilo av cannabis hittades i mannens källarförråd.

NYHETER

När Tullverket gjorde ett tillslag mot 56-åringen hittade de mängder av narkotika.

I källaren fanns flera kilogram cannabis.

Mannen hävdar själv att en dansk kvinna lämnat knarket där.

Efter att ha fått in ett tips gjorde Tullverket i januari ett tillslag mot den 56-årige mannens bostad i Malmö. I mannens källarförråd hittades närmare fyra kilogram cannabis - vilket ledde till en husrannsakan i bostaden.

Ytterligare sex sorters narkotika, bland annat tramadol- och morfintabletter, hittades då. Mannen hade dessutom vakuumpåsar, en vakuummaskin och två vågar i sitt hem.

56-åringen har erkänt narkotikabrott gällande fynden av tramadol, morfin och THC. Då han sagt att han använder sig av de drogerna.

Okänd man dök upp

Däremot nekar han till att de fyra kilo cannabis som hittats är hans.

Istället hävdar han att han några år tidigare träffat en dansk kvinna i Christiania. Hon bodde hos honom under en kort tid och ska ha förvarat cannabis i källaren. Däremot visste inte 56-åringen att det rörde sig om så stora mängder.

Efter att inte ha träffat kvinnan på några veckor hävdar 56-åringen att en okänd man sökte upp honom och berättade att kvinnan åkt in i fängelse. Den okände mannen skulle hämta hennes saker i förrådet, men 56-åringen kontrollerade sedan aldrig om narkotikan fanns kvar.

Döms till fängelse

Malmö tingsrätt menar att 56-åringens uppgifter inte kan lämnas utan avseende. Han har dock varit medveten om att narkotikan förvarades där och undvikit att kontrollera det. Tingsrätten anser dessutom att mannen måste ha förstått risken för att det kunde vara en större mängd och anser att han varit likgiltig inför dess omständigheter.

De dömer honom därför för narkotikabrott och slår fast att han innehaft all den narkotika som åklagaren påstått. Den stora mängden cannabis gör att påföljden bestäms till ett års och nio månaders fängelse.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE