Hotellgäster i karantän kan få resa hem

TT

Uppdaterad 2020-03-02 | Publicerad 2020-03-01

Ännu fler av de turister som sitter i karantän på hotell på den spanska kanarieön Teneriffa har börjat få åka hem. På bilden syns människor som fick lämna i fredags. Arkivbild.

Ännu fler av de turister som suttit i karantän på hotell på den spanska kanarieön Teneriffa har börjat få åka hem. De sattes i karantän sedan ett antal fall av smittade av det nya coronaviruset upptäckts där.

Turisterna får lämna om de inte har några symtom, testas negativt mindre än 24 timmar före avresan och fortsätter sin karantän hemma, meddelar myndigheterna på Kanarieöarna enligt nyhetsbyrån Reuters.

Thomas Strandvik från Åland är en av de gäster som är kvar på hotellet. Enligt honom är det främst britter som fått lämna.

“Deras ambassad har låtit testa dem och ordnat med flyg hem. En del åkte i dag och resten åker i morgon. Vi är dock kvar här och inväntar kontakt från vårt konsulat om de kan göra något för att få hem oss”, skriver han till TT.

De första fick börja lämna i fredags. Under söndagskvällen körde bussar en grupp brittiska turister till flygplatsen från hotellet.

En man berättade för reportrar att han var lättad över att vara på väg hem, skriver Reuters.