Danmark: Grönt ljus för singlar att ha sex

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Sundhedsstyrelsens chef Sören Broström.
Foto: TT
Sundhedsstyrelsens chef Sören Broström.

Självklart ska även singlar få ha sex under coronatider, meddelar danska Sundhedsstyrelsen.

– Sex är bra. Sex är hälsosamt, sa Sören Broström, myndighetens chef, vid en pressträff på måndagen.

Beskedet från Danmark är tydligt. Självklart ska alla kunna ha sex, trots coronaviruset. Oavsett om man är i en relation eller inte.

Det meddelade Sundhedsstyrelsen, den danska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, på måndagen.

– Vi är sexuella varelser och självklart kan man ha sex i den här situationen. Liksom all mänsklig kontakt finns det en smittorisk, men naturligtvis ska du kunna ha sex, säger Sören Broström, myndighetens chef, enligt danska TV2.

”Finns fortfarande möjlighet”

Landet har infört restriktioner kring folksamlingar. Man får inte träffas fler än tio personer åt gången – oavsett om det är utomhus eller inomhus. Men det förhindrar ju inte intima möten.

– Därför tror jag att det fortfarande finns möjlighet till den typen av kontakt, i synnerhet med en permanent partner, säger Kåre Mölbak, direktör på myndigheten Statens Serum Institut.


PODD Så ska Tyskland öppna samhället i coronakrisen

Tyskland är ett av de länderna som har låga siffror när det gäller antalet döda i covid-19. Nu har man efter några veckors lockdown börjat öppna upp samhället igen. Vad händer när man öppnar upp och finns det en oro för en andra våg? Det handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE