Fastställd dom för knivmord på 17-årig pojke

TT

Publicerad 2021-08-27

Polis på plats på gatan i Malmö där den 17-årige pojken knivmördades den 3 november i fjol. Hovrätten fastställer nu tingsrättsdomen mot en 26-årig man som dömdes till 16 års fängelse för mordet. Arkivbild.

Hovrätten fastställer domen mot den 26-årige man som i tingsrätten dömdes till 16 års fängelse för att ha knivmördat en 17-årig pojke i Malmö förra året.

Åklagaren ville att hovrätten över Skåne och Blekinge skulle döma 26-åringen till ett längre fängelsestraff medan mannen ville frias helt, men ingen av parterna får gehör i den högre instansen, enligt domen.

Redan när den 17-årige pojken larmade SOS Alarm natten den 3 november uppgav han vem som hade attackerat honom och han sade det sedan även till två poliser som kom till brottsplatsen.

Mannen som pojken pekade ut som sin mördare är en 26-årig man som han haft en konflikt om pengar med, uppgav åklagaren Sofia Syrén när åtalet väcktes.

Malmö tingsrätt friade två män som åtalats misstänkta för medhjälp till mordet, men den delen överklagades inte av åklagaren.

Följ ämnen i artikeln