Knarkkungens hustru gripen i FBI-räd på flygplats

Publicerad 2021-02-23

Knarkkungen Joaquin "El Chapo" Guzmán dömdes till livstids fängelse efter 25 års skräckvälde.

Under måndagen greps hans fru Emma Coronel Aispuro, 31, på Dulles-flygplatsen i Washington.

Hon är misstänkt för att ha fortsatt hans internationella knarkaffärer.

Under 25 år ledde ”El Chapo” Sinaloa-kartellen i Mexiko. De smugglade droger och vapen till USA. Enligt rättegångsdokument hade han en armé av kriminella bakom sig som kidnappade, torterade och mördade alla som kom i hans väg.

I juli 2019 dömdes han till livstids fängelse i en rättegång i Brooklyn.

Nu har hans hustru Emma Coronel Aispuro, 31, gripits på Dulles-flygplatsen i Washington för misstänkt inblandning i internationell knarksmuggling.

I ett pressmeddelande uppger det amerikanska justitiedepartementet att hon är misstänkt i en härva som gick ut på att smuggla kokain, metamfetamin, heroin och marijuana till USA.

 Emma Coronel Aispuro, 31.

Bland misstankarna finns också att Coronel Aispuro ska ha konspirerat med andra för att hjälpa maken fly från fängselse – två gånger. Första gången var den lyckade flykten från Altiplano-fängelset i Mexiko 2015.

När han greps igen i Mexiko i januari 2016 ska hustrun enligt misstankarna deltagit i en ny planerad fritagning inför ”El Chapos” utlämning till USA i januari 2017.

”El Chapo”.

Emma Coronel Aispuro kommer under tisdagen delta i häktningsförhandlingar inför en federal domare i District of Columbia via videolänk. Fallet utreds av FBI:s kontor i Washington.

31-åringen har både amerikanskt och mexikanskt medborgarskap.

Följ ämnen i artikeln