Uppgifter: Dödade treåring – för att hämnas på pappan

Av: Gustaf Tronarp, Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

Treåringen ska ha blivit misshandlad i flera dagar innan han kom till sjukhus – där han senare förklaras död.

På lördagen häktades en man i 25-årsåldern, misstänkt för mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha angripit barnet för att hämnas på pappan.

När den lilla pojken kom in till Skaraborgs sjukhus i Skövde på tisdagskvällen hade han skador som gjorde att polisen fattade misstankar om att han blivit utsatt för våld. En förundersökning om försök till mord inleddes.

Trots vårdpersonalens ansträngningar gick pojkens liv inte att rädda. Han dödförklarades på onsdagen.

En man i 25-årsåldern greps. Han är misstänkt för mord samt grov misshandel av ett ettårigt barn i samma familj, som också vårdats på sjukhus för sina skador.

Misshandlades i tre dagar

På lördagsförmiddagen häktades mannen av Skaraborgs tingsrätt. Han är inte pappa till de två barnen, men enligt polisen är han bekant med deras mamma.

1 av 2 | Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skaraborgs tingsrätt.

Källor uppger för Aftonbladet att den misstänkte och mamman hade en relation. Motivet till mordet på treåringen ska ha varit att han velat hämnas på barnens pappa. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den lilla pojken ha blivit misshandlad i tre dagar innan han fördes till sjukhus.

Den misstänkte är känd av polisen sedan tidigare, men inte för någon grövre brottslighet. I samband med häktesförhandlingen uppgav mannens advokat för lokala medier att han förnekar brott.

Mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för brotten. Det är den starkare misstankegraden.

”Många har varit oroliga”

Socialförvaltningen i den aktuella kommunen har tidigare varit i kontakt med familjen. GT har pratat med anhöriga som uppger att de slagit larm om barnens situation lång tid. De upplever dock att myndigheterna inte har tagit dem på allvar.

– Vi är många runtomkring som har varit oroliga och som har ringt och anmält detta till socialen, säger en person.

Kommunen har inlett en utredning enligt ¨lex Sarah. Det inträffade har också anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Publicerad:

LÄS VIDARE