20-åringen har blivit attackerad – av tre livsfarliga djur

Av: Malin Wigen

Publicerad:

Dylan McWilliams, 20, är killen med nio liv. Inom loppet av tre år har han överlevt tre attacker där rovdjur har angripit honom. Senast förra veckan attackerades han av en haj.

– Först fick jag panik. Jag visste inte om jag hade förlorat halva mitt ben eller inte, säger han till tidningen Honolulu Star-Advertiser.

20-årige Dylan McWilliams tillbringar nog sin tid utomhus mer än många andra. Han har bland annat jobbat som trädklippare och överlevnadsinstruktör då han älskar äventyr i vildmarken.

1 av 6 | Foto: Facebook
Dylan är en 20-åring med en väldigt stor tur.

Han är ett levande bevis på att den gamla sägen om att blixten inte slår ner på samma plats två gånger inte riktigt stämmer. Han har nämligen överlevt djurattacker, tre gånger, det skriver Honolulu Star-Advertiser.

I torsdags attackerades han av en haj när han befann sig i vattnet i Kauai, på Hawaii. Då har det gått mindre än ett år sedan han blev illa tilltyggad och släpad av en svartbjörn i vildmarken i Colorado. Och tre år tidigare blev han biten av en skallerorm i Utah.

Varför just han blivit attackerad av dessa rovdjur med vassa tänder vet han inte.

– Jag har antingen en väldig tur eller otur, säger han.

”Det var mest skrämmande”

I torsdags skedde attacken när han surfade. Det var när en våg slog av honom från brädan som han plötsligt kände en smärta i sin högra vad.

– Först fick jag panik. Jag visste inte om jag hade förlorat halva mitt ben eller inte.

Bakom honom såg han den cirka två meter långa hajen, som han tror var en en tigerhaj. Han sparkade till den och simmade allt han hade mot fastlandet.

– Det var den mest skrämmande av allt. Att jag inte visste var den var och att jag inte visste om den skulle komma efter mig igen, säger han.

Väl på stranden ropade han på hjälp. En kvinna som hörde honom ringde efter ambulans medan han satt på stranden med sitt blödande ben. Tur i oturen behövde han bara sy sju stygn.

Har kvar spår av björnens bitmärken

Skadorna efter björnattacken blev lite värre. Björnen hade bitit tag i hans bakhuvud och släpat honom cirka tolv meter. Enligt Dylan hörde han knakande ljud i skallbenet av björnens bett. Han lyckades ta sig loss genom att peta björnen i ögonen.

– Björnen släppte mig så fort jag gjorde det, säger han och fortsätter:

– Om jag trycker på huvudets baksida, gör det fortfarande ont. Märken från tänderna finns fortfarande kvar.

Han tycker att det är galet att ännu ett stort djur bet honom nu igen.

– Jag gissar att jag var på fel plats vid fel tidpunkt, säger han till Honolulu Star-Advertiser.

Publicerad: