Ny väg in till thailändska grottan hittad

Av: Josefin Silverberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Insatsen för att få de 12 pojkarna och deras tränare ut ur grottsystemet i norra Thailand pågår för fullt.

Nu säger guvernören i Chiang Rai-provinsen att en ny ingång som kan leda till platsen där pojkarna befinner sig har hittats.

Igår kom positiva nyheter i dramat om fotbollslaget som är fast i ett grottsystem i norra Thailand. De tolv pojkarna och deras tränare har hittats vid liv, nu återstår det att få ut dem genom grottans snirkliga och vattenfyllda tunnlar.

En uppgift som inte är helt lätt – alternativen står mellan att dykträna pojkarna som inte är simkunniga, att invänta till regnsäsongen är över om drygt fyra månader och vattennivån sjunkit, eller borra en utrymningsväg ner till kammaren.

Nu meddelar guvernören i Chiang Rai-provinsen att en ny ingång har hittats som kan leda till den kammare som barnen befinner sig i, rapporterar Sky News.

Är så fallet så underlättas räddningsarbetet betydligt. Militär, experter inom dykning och thailändska marinen är alla inkopplade på att få ut pojkarna från grottan.

Pojkarna, som alla hör till samma fotbollslag och som besökte grottan efter en fotbollsträning, har genom videomeddelanden sagt att de under omständigheterna mår bra.

1 av 4 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Pojkarna hittades av räddningsarbetare efter tio dagar.
Publicerad:

LÄS VIDARE