Stor polisinsats i centrala Stockholm

Publicerad 2021-11-19

Det pågår en polisinsats på Karlavägen i centrala Stockholm.

Fyra personer har gripits i vad vittnen beskriver som en biljakt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om ett rånförsök som stoppats.

Flera poliser ryckte vid 08.40 ut till korsningen Karlavägen/Sibyllegatan på Östermalm i centrala Stockholm.

En bil har kolliderat med en refug och minst två personer har frihetsberövats och ligger med handfängsel på marken visar bilder som Aftonbladet tagit del av.

Ett vittne säger till Aftonbladet att hon hörde en massa sirener och sedan såg fyra eller fem civila polisbilar som jagade en bil.

– Det var världens biljakt. De prejade in en bil i en refug. Sedan släpade de ut fyra män genom bilrutorna och lade dem på marken, berättar vittnet.

Flera av Aftonbladets läsare skickade in egna filmer som visar gripandet. (Se dem i spelaren)

Bar DHL-kläder

Enligt vittnet bar männen som har gripits kläder från budfirman DHL. Någonting som DHL:s presstjänst bekräftar stämmer för Aftonbladet.

– Enligt mina uppgifter är det inte DHL-anställda det handlar om utan andra personer som använt våra kläder, vilket är mycket beklagligt, säger Erik Söderberg kommunikationschef på DHL.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de gripna personerna ha planerat att utföra ett rån, men stoppades av polisen.

– Jag vet att polisen skulle stoppa och kontrollera ett fordon vid korsningen Karlavägen-Sibyllegatan. I nuläget har jag inga uppgifter som tyder på att det varit förföljande innan, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Towe Hägg säger att händelsen fortfarande är pågående och att polisens arbete på platsen inte är avslutat. Därför kommer polisen inte kommentera händelsen ytterligare nu.

Fyra gripna

Polisen uppger att det inte finns någon person som har skadats i samband med att fordonet stoppades, dock har fordon skadats.

”Stoppet av bilarna skulle genomföras som en utredningsåtgärd i en pågående förundersökning, och gjordes eftersom att polisen hade uppgifter om ett våldsbrott. Genom insatsen kunde detta våldsbrott förhindrats och fyra personer gripas”, skriver polisen på sin hemsida.

Följ ämnen i artikeln