Paket i träd i Norrköping - Nationella bombskyddet inkallat

Uppdaterad 2021-10-16 | Publicerad 2021-10-15

Polisen har spärrat av området.

Ett paket hittades uppe i ett träd i centrala Norrköping.

Nationella bombskyddet sköt sönder föremålet som visade sig vara ofarligt.

– Det gick inte att utesluta så man beslöt sig för att skjuta sönder det, säger Lars-Göran Nilseryd, polisens vakthavande befäl.

Runt 17-tiden på den tidiga fredagskvällen fick polisen kännedom om ett paket i ett träd i Carl Johans park i Norrköping.

De visste inte vart paketet kom från, så de fotograferade det och skickade bilden till polisens Nationella operativa avdelning, NOA, för att be om råd.

– Vi tror inte att det är något farligt, men vi kan inte heller säga att det är något ofarligt, säger Thomas Agnevik på polisregion öst.

Två timmar senare tog man ett beslut om att kalla in nationella bombskyddet, då man inte kan garantera att det är ofarligt.

Polisen har också inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

– Det finns ju ingen som kan säga med hundraprocentig säkerhet att det är ofarligt, och därför måste vi ta det säkra före det osäkra, säger Thomas Agnevik.

”Bra om någon hörde av sig”

Ett område runt trädet har spärrats av. Polisen önskar att den person som satte upp paketet ska höra av sig och ge en förklaring.

– Det hade varit bra om någon hörde av sig och sa att de hade satt upp det. Men det kanske är att hoppas på för mycket, säger Thomas Agnevik.

Vid midnatt var insatsen avslutad. Bombskyddet hade då skjutit sönder paketet som visade sig vara ofarligt.

– Man tog det säkra före det osäkra och det visade sig att det inte var skarpt. Vi är klara på platsen och har dokumenterat, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen region Öst.

Det är ännu okänt hur eller varför paketet hamnat i trädet.

Följ ämnen i artikeln