Uppgift: Två bröder anhållna efter dödsskjutning i Solna

Publicerad 2021-02-18

För två veckor sedan sköts en ung man ihjäl i ett bostadsområde i Solna.

Nu har två bröder i 20-årsåldern anhållits i sin frånvaro, enligt uppgifter till Aftonbladet.

De misstänkta bröderna jagas nu av polis.

Klockan 19.16 den 2 februari tidigare fick polisen det första larmsamtalet om en skottlossning i stadsdelen Hagalund i Solna.

Flera polispatruller och ambulans kallades till bostadsområdet. På platsen hittades en man i 20-årsåldern skjuten. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha skjutits i halsen.

Dog på sjukhus

Mannen vårdades på plats och fördes sedan till Karolinska sjukhuset med allvarliga skador. Han dog senare på sjukhuset.

En stor polisinsats drogs igång i jakt på de misstänkte mördarna och en förundersökning om mord inleddes. Ett stort område spärrades av i bostadsområdet men trots den stora sökinsatsen greps ingen misstänkt.

– Det är avspärrat överallt, hela Hagalund ända ner mot Solna station. Jag var nere i porten precis och såg en massa polisbilar, sa en boende till Aftonbladet då.

Uppgift: Två bröder anhålla

Nu, två veckor efter skjutningen, har två misstänkta gärningsmän anhållits i sin frånvaro, enligt uppgifter till Aftonbladet. De misstänka gärningsmännen ska vara bröder i 20-årsåldern.

Ett par dagar före skjutningen den 2 februari inträffade en annan skottlossning i samma område. Då hittade polisen endast tomhylsor på platsen, men ingen skadad person.

Följ ämnen i artikeln