Två män åtalas för sexövergrepp mot barn

TT

Publicerad 2021-03-03

Två män i 20-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för våldtäkt mot barn respektive försök till våldtäkt mot barn. Arkivbild.

Två män i 20-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för våldtäkt mot barn respektive försök till våldtäkt mot barn. De två har, enligt åtalet, i augusti i fjol i en park i Uddevalla tvingat var sin 13-årig flicka till sexuella handlingar mot deras vilja.

Både männen binds till händelsen genom att analysresultat från klädundersökningar bekräftar att deras sperma finns på respektive flickas kläder.

Den ena mannen tvingade en 13-årig flicka att delta i sexuella handlingar ”som med hänsyn till kränkningens allvar är att jämställa med samlag", skriver åklagaren i åtalet.

Den andra mannen försökte tvinga sig på en annan 13-årig flicka genom att knuffa omkull henne och lägga sig på henne. Men flickan gjorde motstånd och de sexuella handlingarna fullbordades aldrig. I andra hand yrkar åklagaren på att händelsen ska rubriceras som sexuellt övergrepp mot barn alternativt sexuellt ofredande.

Flera vittnen från händelsen kallas till rättegången. Båda männen nekar till brott. En av dem åtalas också för ringa narkotikabrott vid ett senare tillfälle.