Misstänkta mördaren Robert jagades i Europa – greps i Ljungby

Uppdaterad 2022-10-27 | Publicerad 2022-10-26

Robert, 54, har varit internationellt efterlyst sedan förra veckan.

Den tyska polisen har jagat Robert, 54, över hela Europa i över en månad.

Han misstänks ha mördat en tysk kvinna som är spårlöst försvunnen.

Nu har han gripits av svensk polis vid en länsväg i Ljungby.

56-åriga Kerstin Simone från Tyskland är spårlöst försvunnen sedan natten till den 11 september. Hon skulle träffa en vän den dagen, men dök aldrig upp.

Polisen misstänkte snabbt att hon mördats efter att ha hittat spår vid hennes hem, som ligger vid en ensligt belägen sjö utanför Hannover, rapporterar Focus.

Den tyska polisen misstänker att försvunne 56-åriga Kerstin Simone har mördats.

Tips om flykt till Sverige

Robert, 54, pekas ut som gärningsman och domstolen i Hannover utfärdade förra veckan en arresteringsorder och efterlyste honom internationellt.

I samma veva fick tyska polisen tips om att den misstänkte mannen kunde ha flytt till Sverige. I söndags greps han av svensk polis i Ljungby efter ett tips från sina tyska kollegor.

”Framgången i sökandet i det här fallet visar det enorma värdet av att bygga effektiva nätverk över nationsgränser”, säger kriminaldirektör Harry Blome, i ett pressmeddelande från Hannover-polisen.

Mannen greps vid sin tyskregistrerade och silverfärgade Ford Focus längs en länsväg vid Byholma, rapporterar Smålandsposten. Gripandet ska ha skett utan dramatik.

Den misstänkte mannens bil har tagits i beslag och ska transporteras till Tyskland.

Fortfarande spårlöst försvunnen

Polisen i Tyskland söker fortfarande efter försvunna Kerstin Simone med oförminskad styrka. Man vill ha all hjälp man kan få av allmänhet som kan ha gjort iakttagelser kring området Großburgwedel och Fuhrberg. Polisens teori är att den misstänkte gärningsmannen ska ha haft för vana att tälta i skogen och övernatta på avlägsna platser och i sin bil.

Mannen har förhörts av svensk polis och ska överlämnas till Tyskland där utredning pågår. Bilen har tagits i beslag och ska transporteras till Tyskland.

– Jag hanterar frågan om begäran om överlämning och det hålls förhör med honom i dag. Han kommer så vitt jag förstår att samtycka till att bli överlämnad, säger åklagare Anna Broomé vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till SMP.

Följ ämnen i artikeln