Sydkoreanska elever tillbaka i klassrummen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Elever köar för att få sin kroppstemperatur kontrollerad vid en skola i Seoul.
Foto: Ahn Young-Joon/AP/TT
Elever köar för att få sin kroppstemperatur kontrollerad vid en skola i Seoul.

Hundratusentals sydkoreanska elever har återvänt till skolan i takt med att landet öppnas igen efter två månaders nedstängning till följd av coronapandemin.

Eleverna fick sin kroppstemperatur kontrollerad och tilldelades handsprit när de hälsades av personalen på onsdagsmorgonen.

Till en början är det 440 000 sistaårselever på motsvarigheten till gymnasiet som har återvänt. De förbereder sig för fullt inför viktiga prov i december för att komma in på universiteten.

Övriga elever väntas återvända i omgångar de kommande veckorna. Om någon elev insjuknar kommer den aktuella skolan omedelbart att stängas igen.

PODD Så tjänar bluffmakare pengar på corona-oron

Coronapandemin har spridit sig över världen och det verkar dröja ett bra tag innan det finns ett vaccin att använda. Det här skapar stor oro hos många och det i sin tur leder till att folk blir lurade att köpa preparat och produkter som sägs lindra, bota eller motverka coronaviruset. Allt för att tjäna pengar på människors oro. Aftonbladet och Viafrees program 200 sekunder har granskat flera av de företagen som försöker sko sig på folks rädsla för coronasmittan.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE