Helsingborg har skapat app mot strandträngsel

TT

Publicerad 2020-07-09

Helsingborg har lanserat en app för att minska trängseln på sina stränder i sommar.

På grund av coronakrisen kommer många svenskar att semestra hemma i år. För att få fler att upptäcka Helsingborg och minska trängseln på stränderna har kommunen lanserat en digital skattjakt.

Kommuner gör nu satsningar för att locka till sig de inhemska turisterna i spåren av coronakrisen. Helsingborg har försökt att vara kreativa och skapat en app för att få folk att besöka kommunens alla stränder. Detta för att minska trängseln på de populäraste stränderna och där igenom minska risken för smittspridning av covid-19.

– Nu när vi ska hemestra så vill vi gärna att folk ska upptäcka alla stadens stränder, att hjälpa folk att komma ut lite, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

"Som en skattjakt"

Förvaltningen har lanserat appen Badplatsjakten som går ut på att hitta gömda koder på 23 olika stränder och sedan knappa in i mobilen.

– Det är lite som en skattjakt. Många unga i dag har spel i telefonen och tröskeln till att använda appen ser vi som låg, säger Elisabet Lindberg och fortsätter:

– Det blir en liten morot för att besöka alla våra stränder.

Kommunen har även gjort skattjakten till en tävling för att öka på intresset för appen.

– Det här är också ett sätt att förhoppningsvis sprida ut folk lite. Den stranden man brukar gå till kanske är en av de populära stränderna, nu får man möjlighet till en ny favoritstrand som inte har så många besökare.