Chaufför i Uppsala åtalas för onani på bussen

Uppdaterad 2020-07-18 | Publicerad 2020-07-17

Bussföraren onanerade samtidigt som han körde passagerare vid två tillfällen, enligt yngre kvinnor som anmält honom för sexuellt ofredande.

Han förnekar brott.

En bussförare åtalas för sexuellt ofredande vid två tillfällen.

Vid det första tillfället, i mitten av januari i fjol, ska han ha börjat onanera när alla passagerare utom en – som anmält honom – klivit av bussen som var på väg mot Centralstationen i Uppsala. Passageraren som var kvar, en kvinna i 15–17-årsåldern, uppger i förhör med polisen att chauffören kollade på henne i backspegeln samtidigt som han tog på sig själv innanför byxorna.

Är avstängd

Vid det andra tillfället, i mitten av juli i fjol, ska han ha tagit ut sitt könsorgan ur byxorna och börjat onanera inför passageraren som anmält honom – en kvinna i 18-årsåldern – under färden mot Örby södra. Flera passagerare befann sig på bussen, men de satt längre bak och såg ingenting, berättar kvinnan för polisen.

Efter den andra händelsen som Aftonbladet tidigare skrivit om stängdes chauffören av från företaget Nobina, som kör regionbussar på uppdrag av UL. Han är nu åtalad för sexuellt ofredande vid två tillfällen, men förnekar brott.