Trump efter kaosscenerna: Ni är väldigt speciella

Uppdaterad 2021-01-07 | Publicerad 2021-01-06

Joe Biden utmanade Donald Trump att stoppa kaoskravallerna genom ett framträdande i tv .

Presidenten svarade med en video på Twitter.

– Vi älskar er. Ni är väldigt speciella, säger han till sina anhängare och ber dem gå hem.

Chocken ligger tung över Washington. Mitt under kravallerna och kaoset som lamslog kongressen i huvudstaden och tvingade ledamöterna i representanthuset och senaten att fly kammaren under polisbeskydd, var det tyst från Vita huset.

Snabbt kom krav från bägge partier att Donald Trump borde få stopp på det kaos han varit med att skapa med sitt uppeldande tal om fusk och stulet val.

Tillträdande presidenten Joe Biden gick till sist ut framför kamerorna och uppmanade Trump att framträda i direktsänd tv och kalla tillbaka mobben från kongressbyggnaden.

Strax senare la presidenten ut en video på Twitter. I den minutlånga videon hann han två gånger säga att valet var stulet. Men han bad också sina anhängare att ”gå hem” för att inte ”spela den andra sidan i händerna”.

– Vi älskar er. Ni är väldigt speciella, säger han i videon, uppenbarligen till de tusentals människor som har stormat kongressen och skrämt upp ledamöterna i representanthuset och senaten.

Twitter flaggade snabbt videon och tweeten går inte att spridas eller svara på eftersom den kan bidra till våldshandlingar.

Senare under kvällen tog presidenten till Twitter igen och fortsatte sin blandning av att hävda valfusk, hylla sina anhängare men ändå uppmana dem att gå hem.

”Gå hem med kärlek och i fred. Kom ihåg den här dagen för alltid!”, skrev han.

Följ ämnen i artikeln