Tåg och lastbil i krock – två döda

Uppdaterad 2021-02-14 | Publicerad 2021-02-10

Ett tåg och en lastbil krockade utanför Uddevalla under onsdagen.

De två män som färdades i lastbilen har nu avlidit av sina skador.

Enligt Bohusläningen tillhör lastbilen en trafikskola och olyckan kan ha skett under en övningskörning.

Det var klockan 16.50 som olyckan inträffade utanför Salekärr i närheten av Uddevalla. Ett tåg och en lastbil kolliderade med varandra och ett stort räddningspådrag med polis, flera ambulanser och räddningstjänst kallades till platsen.

Flera ambulanser på plats

Inledningsvis kom uppgifter om att en person var allvarligt skadad. Senare kom uppgifter att att två personer var skadade och förts till sjukhus.

På torsdagsmorgonen meddelade polisen i polisregion Väst att de två personerna, två män som färdats i lastbilen, avlidit. Anhöriga är underrättade.

20-tal passagerare

Ombord på tåget fanns totalt ett 20-tal passagerare. Lastbilen som var inblandad i olyckan togs i beslag för teknisk undersökning.

Polisen inledde under onsdagen en förundersökning gällande vårdlöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. När det stod klart att de två männen dött ändras nu brottsrubriceringen om vållande till annans död.

Kan ha skett under övningskörning

Under torsdagen meddelar polisen att olyckan kan vara en arbetsplatsolycka, rapporterar Bohusläningen. Lastbilen tillhör en trafikskola och polisen utesluter inte att olyckan inträffade under en övningskörning.

– Vi jobbar för fullt med att försöka förstå vad det är som att hänt men i nuläget är ingen misstänkt för något brott, säger förundersökningsledare Linda Frid, vid Trafikenheten i Vänersborg.

Polisen har tagit lastbilen i beslag för teknisk undersökning. De har även inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.