Kokain och tjursperma i Hitlers drogcocktail

Uppdaterad 2020-02-26 | Publicerad 2013-08-26

Adolf Hitler.

Adolf Hitler tog kokain för att rensa sina bihålor och tjursperma för att bättra på sexlusten.

Totalt innehöll hans drogcocktail över 80 ingredienser, enligt en ny dokumentär.

Hitler var hypokondrisk, manodepressiv och hade nedsatt sexlust. För att råda bot på det tog han till droger. Mängder av droger.

Det visar anteckningar och brev från Hitlers läkare Theodore Morell som även gick under namnet "mästaren av injektioner", skriver den brittiska tidningen The Mirror.

80 ingredienser

I en ny dokumentär som sänds i veckan på Discovery Channel avslöjas hur Hitler tog en drogcocktail på över 80 olika ingredienser - alltifrån morfin och vitaminer till amfetamin, tjursperma och råttgift.

Journaler visar att han snortade kokain för att rensa sina bihålor och att han tog ögondroppar med 10 procent kokain i. Han ska också ha ordinerats en tidig form av viagra, bland annat innehållandes tjursperma, inför sina nätter med den 23 år yngre älskarinnan Eva Braun.

Experter spekulerar nu i om den stora mängden droger bidrog till att göra Hitler till den brutala massmördare han var.

Sjuk eller inte?

– Det handlar inte om huruvida Hitler var amfetaminberoende eller inte, det handlar om att Hitler var bipolär och att amfetaminet förvärrade det, säger psykiatriprofessorn Nassir Ghawmi som menar att det kan förklara varför Hitler ändrade personlighet mot slutet av 30-talet.

Men alla håller inte med om att drogerna styrde Hitler.

– Bara 48 timmar före sin död dikterade Hitler sitt testamente, lika klar och alert som alltid. Hans mentala kapacitet var normal, säger Hans-Joachim Neumann, författare till boken "Was Hitler ill?".

Följ ämnen i artikeln